Seo Stratejileri


Bir zamanlar anahtar kelimeler veya içeriklerin kalitesi önemli değildi, önemli olan konu başlıklarıydı ve konu başlığıyla Google gibi arama motorlarında üst sıralara çıkabiliyorduk, fakat zaman değişti konuyla alakalı içerik oluşturmanız artık arama motorlarında üst sıralara gelmeniz için yeterli değil.

Peki ne yapmalıyız?
Sıralamalarınızı arttırmak için takip edilmesi gereken birçok taktik ve püf noktası var. Bugün bu blogda ziyaretçilerinize harika bir deneyim ve web sitenize fayda sağlayacak parlak ipuçlarını ve stratejileri paylaşacağız. 

Seo Stratejisi Nedir?
Google dünyanın en büyük arama motorudur. Bu sayede de en iyi pazarlama kanalı haline geldi. Bir çok spam göndericisi (Black hat) google yönergelerini ihlal etmeye çalıştı, ancak birazdan anlatacağımız yöntemler tamamen kurallara uygun ve güvenli olan yöntemlerdir.


Seo İpuçları ve Yol Haritası
1-Alakalı İçerik
İçerik SEO nun kalbidir, daima içeriklerinizle web siteniz alakalı içeriklerden oluşmalıdır. Yani sitenizin adı futbol’sa sitede uzay bilimleri anlatmayın :) Alakasız bir içerik seçtiğinizde, web sitenizin sıralamasına zarar verir. Ayrıca siteyi ziyaret edenlerin kafası karışacaktır. 

Yani içerikleriniz kullanıcının arama içeriğiyle eşleşecek, yüksek kaliteli, doğru başlıklara ve anahtar kelimelere sahip olmalıdır. Blog yazıları yazmak için bazı etkili ipuçlarını izleyerek mükemmel bilgili içerik oluşturduğunuz sürece ziyaretçileriniz web sitenizde daha çok vakit geçirecektir.

2-Link Oluşturma
Bağlantı kurma, arama motorlarında sıralamaya ayak uydurmanız gereken başka bir stratejidir. Bu ziyaretçileri doğru içeriğe yönlendirmek için Google algoritmalarına yol gösterecektir.

Unutmayın, içeriklerinizi başka bir siteden sağlamaya çalışırsanız sıralamanız düşecektir. Web sitenize alakasız bağlantırlar eklemek sıralamanıza zarar verecektir.
Ancak sektördeki ilgili bağlantı linklerini kullanabilirsiniz, bu sizi bir adım öne taşıyacaktır.

3-Sayfa İçi Optimizasyon ve Sayfa Dışı Optimizasyon 
Daha önceki noktalarda değindiğimiz hususlar tek başına yeterli değil. Bunlardan ilki sayfa içi optimizasyondur, bunlar meta açıklamalar, resim alternatif metni, etiketler, anahtar kelimelerin kullanılması ve çok daha fazlasını içerir. 

Çoğu zaman yapılan yaygın hata editörlerin içeriği anahtar kelimelerle doldurmasıdır. Sayfa içi için bu tamamen yanlış bir taktiktir. Doğrusuysa anahtar kelimeyi içerikle harmanlamak, göze batmayacak şekilde karıştırmaktır. 

Sayfa dışı optimizasyon ise web siteleriyle tam olarak ilgili olmayan ancak gizliden etkilenen faktörlerle ilgilidir. İki önemli uygulama sitenin sosyal medya tek düzelik sağlamakta ve hevesli ziyaretçilere ulaşmasına ve  kitleyle etkileşime geçmesine olanak tanır. 

4- Ziyaret süresini uzatın, ziyaretçilerin hemen çıkma oranını azaltın
Birisi sayfanızı Google arama sonuçları üzerinden ziyaret ettiğinde, zaman içerisinde Google'a geri döndüğünde bir sorun var demektir. Kısaca SEO konusunda eksiğiniz var demektir. 
Bunun nedeni web sitenizin içeriğinin, kullanıcının aradığı bilgilerle eşleşmiyor olması olabilir. 

Sonu çözmenin bir yolu, içeriğinizi çekici hale getirmektir. Yeniden yazın, daha fazla bilgi ekleyin, yüksek çözünürlüklü sıkıştırılmış görüntüler ekleyin ve düzenleyin. Kullanıcının gezinmesini  kolaylaştırmak için ilgili makaleleri birbirine bağlamayı deneyin. 

6-Anahtat kelime araştırması
Güçlü bir strateji için anahtar kelime araştırması SEO nun temelidir. Doğru anahtar kelimeleri kullanarak ve içerik stratejisini takip ederek kullanıcının dikkatini çekebilirsiniz. 

7-Mobil uyumluluk
Google için web sitenizin değeri mobil uyumlu olmasından geçiyor. 

Neredeyse tüm ana ilkeleri ele aldık, sıralamanızı yukarı taşımak artık sizin elinizde. 
Seo Stratejileri Seo Stratejileri Reviewed by doksanbesli on Şubat 16, 2020 Rating: 5

3 yorum:

  1. etiketlerken izle veya İZLE ya da İzle arasında fark var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anahtar kelime cümle başındayda İzle cümle içindeyse izle olarak yazılması bence daha doğru olur, google içeriği üst sıralara çıkarırken içeriğin görsel ve içerik olarak yeterli ve güncel olmasına dikkat ediyor 🙂

      Sil
    2. anladım, teşekkür ederim:)

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.