Zamanı verimli kullanmak



"Zamanı verimli kullanmak" :) bu kavramı ilk defa eğer doğru hatırlıyorsam... lise yıllarımda duymuştum. Belki daha da önceleri olabilir ama o yıllarda anlam veremediğim, kalıplaşmış bir değim gibi görüyordum. Zaman eyvallah hepimizin bildiği dakika, saat, hafta veya aylarla ifade edilen matematiksel ölçü biri olarak tanınır. Ama bu ölçü birimini nasıl verimli geçirebiliriz? Verimlilik nedir? Verimli geçirilen zamanla verimsiz geçirilen zaman aynı değil mi? gibi sorular zihnimde canlanıyordu.

Verimlilik kelime anlamı olarak en az maliyet veya işlemle en fazla çıktıyı elde etmektir. Peki zamansal bir kavramda verim nasıl elde edilir? Zaman içinde yaşanılan olayların, çalışmaların, duyguların ve muhabbetlerin bir bütünüdür. Eğer insan içinde yaşadığı zamanı kendi bedensel ve zihinsel sağlığı ve yararı için kullanırsa bence bu duruma zamanı verimli kullanmak diyebiliriz.

Daha çok üniversite yıllarımda finallere çalışırken farkına vardığım bu kavramı en basit tabiriyle anlatacak olursam asıl olay odaklanmadan çok çalışmakta değil, algılarımız açık bir şekilde öğrenmeye karar vermek ve uygulamakta. bu kavram ders çalışmak, müzik dinlemek, film izlemek gibi bir çok alanda karşımıza çıkmakta.
Zamanı verimli kullanmak Zamanı verimli kullanmak Reviewed by doksanbesli on Ocak 16, 2020 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.