🍿 Bayi toplantısı filmi


Gişede liderliği elinde bulunduran “Bayi toplantısı” filmini izleme hikayem biraz tesadüfi gerçekleşti. Arkadaşlarla hafta sonu ne yapsak niye düşünürken sinemaya gidelim zaman geçer fikriyle seanslara baktık, aklımda gitmeyi istediğim ama bir türlü vakit bulup izleyemediğim “Yırtıcı kuşlar” filmi vardı ama ne yazıkki başlama saati çok geç saatte olduğundan bizde Bayi toplantısı’na gidelim hem ünlü isimler var hemde en seçilebilir olanı bu film diye tercih ettik. İyi mi ettik, kötü mü ettik kararı size bırakıyorum :)


Özet ve Detaylar

Bayi Toplantısı, mecburen katıldıkları bayi toplantısında kendilerini birbirinden eğlenceli maceraların içinde bulan üç beyaz eşya satıcısının hikayesini konu ediyor. Namık, Adem ve Sadık, geçimlerini efnaflık yaparak sağlayan üç adamdır. Birbirlerini tanımayan bu üç adamın yolu katıldıkları bayi toplantısında kesişir. Hayatlarının zor bir döneminden geçen Namık, Adem ve Sadık, başlarına gelen olaylar sonrasında kendilerini macera dolu bir planın içinde bulur. Bayilerini kurtarmaya çalışan ekibin bu süreçte birbirine güvenmekten ve hızlı etmekten başka çaresi yoktur.

Fragman




Filmle ilgili kişisel yorumum
Filmin sahneler, ses efektleri, oyunculuk ve mizahı gerçekten iyiydi ben filme daha çok Safa yı izlemek için gitmiştim ama filmde yeterince göremedik belki de oynadığı rolden dolayıydı ama diğer oyuncular Safa’yı aratmadı 👌🏻 

Önce oyuncuların filmdeki roller hakkında kısa bilgiler vereyim,

Safa Sarı: Zengin ve varlıklı bir babanın tek erkek çocuğu, şımarık, oyun müptelası (pubg). Kumarda borcundan dolayı babasının aile yadigarı saatini çalarak kapatmak istiyor. 

İbrahim Büyükak: Mazisi kötü olaylarla dolu, eski bir hırsız. Evlendikten sonra eski hayatına tövbe etmiş biri kayınpederin beyaz eşya dükkanında çalışıyor ve en büyük hayali baba olabilmek. Fakat mazisi peşini bırakmıyor.

Doğu Demirkol: Ailesi görücü usulüyle evlendirmek istesede kendi severek evlenmek isteyen, saf temiz kalpli ama gereksiz açık sözlü biri hatta bazen bu açık sözlülük sinir bozucu olabiliyor :) 

Onur Buldu: Evli, çapkın ama bu çapkınlığı yüzünden yuvası dağılan biri

Büşra Pekin: Kişisel gelişim uzmanı, hareketli bir kişilik

Hemen hemen olayın geçtiği önemli roller bunlardı. 

👎🏻 Olumsuz düşüncelerim
Bu düşüncelerim filmi tamamiyle izlemiş olan arkadaşlara yöneliktir
• Hırsızlık sahnesindeki olay Maskeli Beşlerden alıntılanmış bu da filme taklitçi bir hava katmıştı.
• Bir baba neden oğlunun hırsız olup olmadığını böyle bir yolla test eder anlamış değilim
• Filmi izletmek için olsa gerek bel altı esprileri ve küfürlü sahneleri ortalamanın üzerindeydi
• Safa için izlemeye gidenler bence hayal kırıklığına uğrayacak, yeterince sahne verilmemişti.

Eveett benim film hakkındaki olumlu ve olumsuz düşüncelerim bu yöndeydi sizde filmi izlediyseniz yorumunlarınızı bekliyorumm  🤗






🍿 Bayi toplantısı filmi 🍿 Bayi toplantısı filmi  Reviewed by doksanbesli on Mart 05, 2020 Rating: 5

2 yorum:

  1. film her şeye rağmen komik gözüküyor, kapakla ilgili sanırım ve oyuncular tabi:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güldürebiliyorsa amacını yerine getirmiştir, bence gidilebilir bir filmdi 👍

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.